Jak si vychutnávat čokoládu

Jak si vychutnávat čokoládu

Zrak

Kvalitní čokoláda vás potěší svým matným leskem a barvou. Hořká čokoláda se vyznačuje hlubokou a teplou barvou. Čím je kakao jemnější s odstínem do červena, tím je chuť lahodnější.

Hmat

Pokud odlomíte kus kvalitní čokolády, měla by připomínat kůru stromu. Při běžné pokojové teplotě vám do minuty pomalu začne v ruce tát.

Sluch

Při odlomení hořké čokolády je slyšet tlumený zvuk jako při lámání větviček stromu. Bílá čokoláda při odlomení zvuk naopak tlumí.

Čich

Kvalitní čokoláda se vyznačuje pronikavým aroma s vůní přírodní vanilky.

Chuť

V žádném případě čokoládu nekousejte. Nechte ji jemně rozpustit na jazyku, zavřete oči a prociťte její jednotlivé chutě které se postupně vynořují.

A ještě něco. Čokoládu nejezte po množstvích. Odlomte si čtvereček či dva a vychutnávejte co nejdéle to půjde. Platí, že důležitá je kvalita, ne kvantita!

Ohodnotit